Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Concert
Tussen hoop en vrees


George Friederic Händel heeft tal van oratoria en opera’s geschreven vooral in de tijd dat hij in Londen woonde. Zijn laatste dramatische oratorium JEPTHA gebaseerd op het Bijbelboek Richteren hoofdstuk 11 vers 30 tot 40, schreef hij in 1751 en werd voor het eerst onder zijn leiding op 26 februari 1752 in het Theatre Royal in Londen uitgevoerd. Dit oratorium, dat maar liefst ruim 2 1/2 uur duurt, wordt in een verkorte versie uitgevoerd tijdens deze concertreeks met de titel tussen hoop en vrees door het Concertkoor en orkest Drenthe o.l.v. Hoite Pruiksma.

Het koor is na een auditie samengesteld uit zangers van verschillende koren. Het begeleidingsorkest is het Internationale Barokorkest Margaretha Consort met als domicilie Huis ter Heide (Drenthe). Artistiek leider: Marit Broekroelofs. De orkestmusici spelen op authentieke instrumenten.

De vocale solisten zijn: Harry van Berne (Jeptha) tenor, Elizabeth Kooy (Iphis) sopraan, Inkje Bakker (Angel) sopraan, Eske Tibben (Storgè) mezzo-sopraan, David van Laar (Hamor) altus en Ben Brunt (Zebul) bariton/bas.

Dit concert wordt ook uitgevoerd op vrijdag 27 oktober in de Grote Kerk (RK) in Veenhuizen om 20.00 uur.

Entree:
Volwassene € 17,50 (aan de kassa € 22.50);
Jongeren t/m 17 jaar € 10,00 (aan de kassa € 12,50)

U kunt informatie vinden en uw kaarten reserveren via 050-3094052, e-mailadres: info@smkd.nl of de website van de Nederlandse Bach Academie (www.nederlandsebachacademie.nl).

Informatie

  Datums    
  Entreeprijs   Standaard: € 22.50
 
   

Evenement-gegevens

Groenmarkt 4
7941 KS Meppel


info@nederlandsebachacademie.nl
www.nederlandsebachacademie.nl

Ontvang de nieuwsbrief